Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J11a40n 31R94á13ž

31. 10. 2014 18:48

Jestliže se jedná o ryze internetový obchod, je zcela nemravné nemít "balné" a poplatek za doručení v ČR rovnou v ceně, když je to stejně standardní náklad internetového prodejce jako je standardním nákladem kamenného obchodu nájem,energie, mzdy a dovoz zboží do prodejny. A účtovat si jen platbu "dobírkou" kde vznikají zcela zbytečné vícenáklady

Mne osobně vždy rozladí, když se u zboží inzerovaného za 250Kč (kniha např.) doklikám ke konečné ceně a mám zaplatit ještě 80 nebo 100Kč za balné a poštovné, nota bene když vím kolik stojí kurýrní služba..

0 0
možnosti

Především takovýto postup odporuje zákonu, který ukládá uvádět celou cenu a ne po částech - viz také dříve podobné problémy s cenami letenek. U výrobku by měla být uváděna cena s nejmenšími nutnými náklady - dříve tedy osobní odběr zdarma.

2 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 781x
Nevidomý politik za ČSSD. Mezi jeho oblasti patří zejména bezpečnost, informatika, egovernment a z pochopitelných důvodů také sociální politika. Je předsedou a členem několika orgánů s celorepublikovou působností, které se nejen těmito oblastmi zabývají.