Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J85a83n 87R37á51ž

24. 8. 2015 20:39

Příspěvek pana Rady do diskuze o běžencích má jednu slabinu. Z těch migrantů je uprchlíkem, tedy tím kdo požívá podle mezinárodních dohod mezinárodní právní ochranu jako uprchlík, maximálně 1 promile. A o těch se diskuze nevedou, neb každý ne-idiot chápe, že pomoc potřebují. Ale to nejsou lidé, kteří násilím vnikají do Evropy z Makedonie,či Srbska nebo provádějí invazi po moři z Afriky. O těchto ilegálech, kteří žádné právo vnikat do Evropy nemají, se vedou bouřlivé diskuze.

P.S. V období stěhování národů, a o to dnes jde, je ve vztahu k vetřelcům přecitlivělost přepychem, který už si dovolit nemůžeme. S těmi, kdo tento názor se mnou nesdílejí, už diskuzi považuji za ztrátu času.

0 0
možnosti
DK

To je pouze teorie a přesvědčit mne o Vaší upřímnosti a ochotě pomoci bude sdělení, kolik imigrantů máte právě na bytě a jak je budete dále integrovat...Hodně štěstíV

1 0
možnosti
JR

J45a22r54a 53R69a44n46k

25. 8. 2015 4:36

Pani Kramolisova, zatim vubec nebylo nikde napsano, kolik uprchliku proslo kontrolou po jejich zadosti o azyl, takze Vase otazka je dost divna, ja osobne jsem poslala minuly rok 80.--$ na kanadsky Cerveny kriz, protoze vim, ze penize jdou na podporu tech, kteri sedi jiz od roku 2011 v taborech v Turecku (tam je k dnesnimu dni 1.600.000 lidi), Jordansku a Libanonu, nebyt kazdorocnich ruskocinskych vet, nemuselo dojit  (mozna) k migraci vsech Africanu, ten exodus zacal pred rokem a vsichni zde psali, pomoci jim ano, ALE u nich doma, jak jste pomohla?

0 1
možnosti
DH

D66a12v67i10d 54H12o39l45e35c

24. 8. 2015 11:04

vůbec nechápete o co tady kráčí.

2 0
možnosti
JH

Když budu utíkat před válkou, tak si sebou vezmu především celou rodinu, to je ženu a děti, Pokud se na útěku dostanu do první země kde je klid a nehrozí zde nebezpečí, tak tam se svolením úřadů zůstanu do doby, než bude možné se do mé vlasti vrátit. A budu vděčný, že mi ta země, která mě přijala pomůže a budu se snažit se odvděčit. Tak si představuji uprchlíka. Ale ti, co nám tady někteří lidé představují jako uprchlíky, nemají radost a neoddychnou si, že jsou v bezpečí, ne - oni se mermomocí hrnou do zemí, kde jak dostali informace jsou nejvyšší sociální dávky. Zde dostanou živobytí, mnohdy lepší než místní obyvatelé. A výsledek? Žádný vděk, naopak, nenávist v očích, vyhrožování a pomalá, dnes už docela rychlá islamizace.

5 1
možnosti
Foto

dost vypovídající tuhle bylo např. vyjádření dvou afričanů procházejících kolem maďarského plotu. Ohrazovali se proti němu tvrzením, že jsou přece taky lidi. Netušila jsem, že člověka definuje právo přelézat cizí ploty a následně participovat na cizím majetku.

(zdroj: čt24)

0 0
možnosti
Foto

V zásadě jste to celé postavil na hlavu.

I to přirovnání s Werichem je liché.

Jednak prchal Voskovec a žádná sláva to tehdy nebyla, a jednak běžnému občanovi je naprosto šumák, co s kterým národním umělcem (v tomto případě původně přitakávačem a propagátorem režimu) bude na cestě, kterou sám dobrovolně zvolil.

1 0
možnosti
ES

Jak by se líbilo vám (vypůjčím-li si expozé vašeho příkladu), kdyby u vás doma zazvonila šestičlenná rodina souseda zezdola a oznámila vám, že s vámi hodlají teď bydlet, protože máte lepší koupelnu, o pokoj víc, větší příjmy, takže se u vás lépe stoluje a jezdíte často na výlety, a oni se prostě chtějí mít stejně dobře jako vy ?

10 2
možnosti
Foto

Přesně napsáno!  A jak by se pánovi líbilo, kdyby mu rovnou vylomili dveře a nacpalo by se mu tam jich do domu xkrát tolik, asi tak, jako to udělali v Makedonii na hranicích. Opravdu se nedokážu vcítit do pocitů těch lidí, kteří nelegálně překračují několik hranic, jen aby se dostali do ekonomicky nejvýhodnější země.

2 2
možnosti
FN

Převážná většina uprchlíků, kteří vstupují na území ČR jsou uprchlíci z Afghánistánu, Sýrie, Bangladéše a poslední dobou Íránu a Pákistánu. Nejčastější jejich cesta směřuje do Turecka, odtud lodí na některý z řeckých ostrovů. Pokud nemají štěstí, musí lodí až na ostrov, pokud mají štěstí a uvidí na dohled řeckou loď, automaticky poškodí svůj člun, aby byli "zachráněni" (to je taky důvod, proč potápění převaděčských člunů nemá smysl, převaděči s poškozením člunů počítají. Jejich příjem je tak vysoký, že tuto ztrátu oželí). Z Řecka pokračují přes Makedonii, Srbsko, Maďarsko a Rakousko nebo Slovensko do ČR s úmyslem pokračovat do Německa, případně dál do severských zemí. Prozatím žádný z tzv. uprchlíků, kteří na území ČR vstoupili ze Slovenska a Rakouska, vlakem, autobusem nebo ukryt v nákladním vozidlu, NEVSTOUPIL  do ČR z obavy, že by byl jeho život ohrožen. Každý z nich měl možnost požádat v některé z uvedených zemí o azyl. Neudělali tak. A pokud ano,, tak jen proto, že byli chyceni policií. Přesto, že požádali o azyl, pokračují dál, protože nechtějí zůstat v zemi, která "není dostatečně ekonomicky výkonná". Oni vycestovávají již s tímto úmyslem. Nemají zájem dokonce ani o Rakousko. Díky mobilnímu spojení se svými známými v EU a díky internetu dobře vědí, ve které zemi jsou nejvyšší příspěvky. A například pro Afghánce je prestiž dostat se do Německa. Nikam jinam nechtějí,, i kdyby se tam měli dostat násilně. jinak by se ani nemohli ozvat své rodině v Afghánistánu. Je to otázkou rodinné cti. 

NEJDE tedy o žádné zoufalé,, zmatené a vystrašené běžence,, kteří neví co mohou očekávat. Odmítli pomoc bezpečných zemí, které jsou signatáři Úmluvy o právním postavení uprchlíka - Turecka, Řecka, Makedonie, Srbska, odmítli pomoc Maďarska, odmítají pomoc Rakouska, dobře ví do jakého prostředí jdou, ví že mohou čekat ubytování stravu a kapesné a ví v jaké výši ho dostanou. Toto vše vím, protože s nimi dělám pohovory.

11 1
možnosti
Foto

Takže podle vás jim Makedonie, Srbsko a další země nabídly pomoc a oni ji odmítli?

Většina lidí co s nimi příjdou do styku říká, že do německa, Švédska a spol míří díky svým kontaktům tam a ochotě je příjmout.

0 0
možnosti
EM

Nad slovem uprchlík jste se měl především zamyslet, než jste napsal tento článek. Vyhledejte si definici pojmu "uprchlík" a zjistíte, že této definici naprostá většina současných migrantů odporuje. Uprchlík není člověk, který "prchá" za ekonomickým zajištěním.

6 1
možnosti
JH

A co říkáte diskuznímu příspěvku pana Františka Nováčka? Podle jeho sdělení je přímo u zdroje, jedná s těmi "uprchlíky". Že by taky lhal?

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 781x
Nevidomý politik za ČSSD. Mezi jeho oblasti patří zejména bezpečnost, informatika, egovernment a z pochopitelných důvodů také sociální politika. Je předsedou a členem několika orgánů s celorepublikovou působností, které se nejen těmito oblastmi zabývají.