Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

certik_bertik

10. 5. 2011 20:46
popravdě

celý e-government je naprosté plýtvání penězi. Když někdo potřebuje něco vyřídit na úřadě tak vezmě v normálním státě lejstro a třeba si vystojí frontu na úřadě, tam paní za přepážkou poradí co s tím. V e-governmentovém státě musíme to poslat nejdřív elektronicky, přičemž nikdo neví pomalu co vyplňuje protože nikdo mu neporadí a pak ještě většinou papírově. Jen je mezičlánek systém za miliardy korun a nádavkem operátoři. Troufám si tvrdit, že tolik peněz by nestáli ti úředníci ani do důchodu

0 0
možnosti
MR

michalrada

11. 5. 2011 11:51
Re: popravdě

Upřímně, e-government jednak není jen o komunikaci občana s úředníkem, ale i o dalším postupu úředníka a jednak si myslím, že nemáte pravdu. Řada lidí dnes prostě CHCE (a díky projektům i může) využívat elektronickou komunikaci a elektronické služby. Jistě, pokud jdou projekty jen jako hurá akce a bubliny bez procesního pozadí, pak je to chyba. Ale ne všechny projekty jsou úplně špatně. A hrozí, že díky přístupu vlády Petra Nečase se elektronizace a efektivizace úplně zastaví. Za Langera jsme začali z druhé strany, než se začít mělo a teď si to trochu "vyžíráme" - ostatně, od ODS bych čekal větší invenci vůči veverkám v této (a nejen) věci.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

10. 5. 2011 16:14
Pecina vyhodil Zajíčka

a od té doby to šlo do kytek. Ono totiž moc lidí, kteří rozumí počítačům, tu nemáme, jenom si to myslí. P.P.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 781x
Nevidomý politik za ČSSD. Mezi jeho oblasti patří zejména bezpečnost, informatika, egovernment a z pochopitelných důvodů také sociální politika. Je předsedou a členem několika orgánů s celorepublikovou působností, které se nejen těmito oblastmi zabývají.